Spara pengar, handla begagnade kontorsmöbler

Begagnade kontorsmöbler kan innebära ett riktigt lyft för din eller ditt företags arbetsmiljö. Ofta är de lika snygga och funktionella som nya kontorsmöbler samtidigt som du kommer väldigt billigt undan. Det är helt enkelt väl värt att leta efter begagnade alternativ innan du investerar i nytt kontorsmöblemang. Det gäller inte bara dig som har anledning att vända på varenda krona utan alla som har ett kontor och är måna att få så hög kvalitet som möjligt för sina pengar har anledning att titta på begagnatmarknaden.

Många kontorsmöbler byts innan de är uttjänta

Det faktum att kontorsmöbler är en avdragsgill utgiftspost innebär att många företag byter ut hela sitt bestånd när de är avskrivna, oavsett hur mycket eller lite slitna de är. Det är också vanligt att hyllsystem och annat som är måttanpassat säljs i samband med att ett företag byter till nya lokaler. Generellt sett håller därför begagnade kontorsmöbler en högre standard än när du köper vanliga möbler eller andra artiklar second hand.

Kontorsmöbler kan sägas vara en viktig del av ett företags identitet och ansikte utåt. Ibland byts de ut för att man vill signalera något nytt med sin kontorsmiljö även om möblemanget är relativt nytt. Företag som BBS Möbler köper in hela möblemang och har ett sortiment som kan mäta sig med det du ser i vilken möbelbutik som helst. Du har alltså goda möjligheter att hitta exakt det du är ute efter på begagnatmarknaden.

Begagnade kontorsmöbler kan vara en riktigt bra affär

Flera anledningar att köpa begagnat

Begagnade kontorsmöbler kan faktiskt innebära att du sparar tiotusentals kronor samtidigt som du har lika stor chans att få vad du behöver och tycker är snyggt som om du vänder dig till butiker med nya möbler. Det gäller dock att vara medveten om att möbler slits olika fort. En lagerhylla bör kunna hålla i flera decennier men en flitigt använd kontorsstol i det lite billigare segmentet håller inte alls lika länge.

Om du är ute efter något i en speciell stil eller en detalj som kan lyfta helheten är det ofta en bra idé att titta på begagnade kontorsmöbler. Det finns en del stiliga möbelklassiker ute på marknaden vars motsvarighet knappast tillverkas idag. Många gillar patina och möbler som åldrats på ett värdigt sätt kan vara det absolut bästa valet i många kontorsmiljöer. Retro är en viktig trend idag. En fördel med begagnade möbler är att de behåller sitt värde på ett helt annat sätt än nytillverkade.

Var inte rädd för att köpa begagnat

Även om du är typen som vanligtvis undviker att köpa begagnade artiklar kan just begagnade kontorsmöbler vara ett intressant område. Ofta byts kontorsmöbler ut innan de är slitna i samband med att företag flyttar, byter profil eller upphör med sin verksamhet. Då kan man göra riktiga fynd och även även hitta äldre möbler i mycket påkostade material. Var bara lite extra noga om det är en kontorsstol du är ute efter. Kan den ställas in så att den passar just dig?